2011. szeptember 18., vasárnap

Southend-on-sea


Az elso hetveget egy videki kirandulasnak szenteltuk. Szerintem tudat alatt ezzel igyekeztuk meghosszabbitani korabbi, Europat atszelo kalandunkat, hianyoztak mar az orak, amiket az autoban toltunk feher csikokat falva. Az is emellett szolt, hogy a varosba mindenkepp megyunk majd a kesobbiekben, az ido is szep volt, az autot is meg kellett jaratni, erdemes volt kicsit videkre menni..... es nem mellesleg, talan kivancsiabb is voltam a videkre, mint a varosra.... es ujra latni akartam a tengert.
Nem hosszas keresgeles utan, raboktunk a terkepen Southend-on-sea varoskara, ami, ahogy a neve is mutatja, a deli vege a keleti partoknak. Valahol szemben, kis tulzassal, a brugge-i foteren valakik isszak a reggeli, tejszinhabos kapucsinot. Az ut egy ora. 11 ora korul indultunk, delre ott voltunk. A forgalom eros volt, igy Bogar konnyen betarthatta a sebesseghatarokat. Ezt ugy ellenorizte, hogy indulas elott a fordulatszammerore tapasztott egy tablazatot az atszamolt ertekekkel. Nem szaguldoztak az autosok, de nem is tudtak volna a forgalom miatt. Raerosen, kenyelmes tempoban erkeztunk meg Southend-on-sea varosba.
A varos idilli. Nem tudtam eldonteni, ez tetszik jobban vagy Brugge. Ebben, ketsegtelen, tobb volt a valoszeruseg es az elet, igy inkabb erre szavaznek. 160 ezres varos, tehat se nem tul kicsi, se nem tul nagy, az en izlesemnek eppen megfelel. A hazak a kedves angol hazak, Bogar ugy mondta, ez valami holland stilusu epitkezes. Nagyon ... cukik, nekem ez is mesekonyvi volt.
A tenger most mas arcat mutatta, mint a csatornanal, mivel egy obolben talahato. Viz nelkuli part, korabban kisodrodott moszatkak es sar latvanya fogadott minket. Ebben a kornyezetben fogyasztottuk el ebedunket a sonkas szendvicseket es az almat a keksszel. Majd tettunk egy setat a part menten, velhetoen a nyilt tenger iranyaba. A viz kozben egyre magasabb lett, es iutan visszafordultunk, lattuk, hogy a korabban a szarazbol kiemelkedo hajok, mar a vizben usznak. A tenger visszatert, megtoltotte az oblot. A vizzel egyutt a latogatok szama is megnott. Jokor hagytuk el a varost, a turistak, pihenni vagyok ozone elott. Ismet megcsodaltuk a kellemes utcakepet, a kedves hazakat, majd visszatertunk az autopalyara, majd Londonba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése