2011. szeptember 3., szombat

Bogar a parton


Megerkeztem, itt vagyok. :) Csutortokon delelott indultunk, es vasarnap este ertunk Londonba. Negy nap alatt tettuk meg az utat. Azt tudtuk, hogy Brugge-ban meg szeretnenk allni, a tobbi allomas viszont ad hoc jelleggel let kivalasztva.
Pecsrol indultunk Szekszard erintesevel, ahonnan fel 12 korul szalltunk autoba. Este hatkor kanyarodtunk le az autopalyarol Linznel, ahol rogton ki volt teve a kemping tabla. Nem volt foglalt szallasunk, csak a sator a csomagtartoban, igy nagyon orultunk, hogy egyenesen a kempingbe tudunk menni. Volt is szabad hely, igy hamarosan mar a satrat vertuk. Aztan elmentunk setalni, hogy beuljunk valahva vacsorazni. Epp a kemping mellett van egy to, a Pichlingersee. Gyorsan elkaptuk, azt gondoltuk, az utolso nyitva tarto helyet, ahol kaptunk meg sort es hideg vacsorat. Aztan miutan megettuk, es tovabb setaltunk, meg rengeteg nyitva tarto, meleg konyhas helyet talatunk.... :) Ezert ujabb pohar sorrel kellett vigasztalnunk magunkat. :D Remekul aludtunk, bar meg meleg volt, de a satorban ejszakara kellemes huvos lett, persze a nap elso sugarai utan erdemes felkelni, es mi fel is ebredtunk. 8 ora korul mar indulasra keszek voltunk. Irany a Hofer, mert valamiert itt az Aldi a Hofer nevet viseli. Bevasaroltunk, reggeliztunk: kave, rozskenyer, sajt, szalami. Nyammm. :)
A kovetkezo utszakasz hosszu volt, Linzbol egyenesen Kolnbe mentunk. Rettenetesen meleg volt. Azt gondoltuk Linzbol elindulva, hogy kicsit jobb az ido, de Nemetorszagba, Bayernbe erve tapasztaltuk, hogy nem. Koln viszont esovel fogadott minket, es ott mar kifejezetten huvos volt az ido. Itt szinten tabla vezetett minket az autopalyarol a kempingbe, ahol boven volt szabad sator- es autohely. Satrat vertunk, majd irany egy etterem. A folyo tulso partjan talaltunk is egy igen kellemes helyet: http://www.brauhaus-quetsch.de/index.html . Nagyon finomat ettunk es ittunk. Pacolt halat piritott krumplival es baconbe tekert zoldbabbal, illetve zsemlegombocot rokagombas martassal, hozza pedig a jellegzetes kolni sort ittuk, amia a kolsch (ko:lsch) nevre hallgat. Aludtunk egy jot, a szuper satrunkban, amire egyaltalan nem volt panaszunk, mert az egesz estes szakado esoben is szarazon tartott minket. Masnap pedig megneztuk a domot es kornyeket. Nemetorszag szep, es Koln is, az emberek pedig rendkivul kedvesek.
Kolnbol valamivel del elott indultunk, es 3 ora korul mar Brugge-ban voltunk. Bar tudtuk, hogy itt meg akarunk szallni, nem volt foglalt szallasunk, hittuk, hogy itt is egyszeruen talalunk szallast. Leparkoltunk, es eloszor turistainformaciot kerestunk, majd szallast kerestunk, majd internetet loptunk, es vegul meglett a kemping. Ez korulbelol 4 orat vett igenybe... a zuhogo esoben. Miutan a kemping meglett, es felvertuk a satrat, visszamentunk a varosba, mert feltett szandekunk volt, hogy belga sort iszunk, es bizony ehesek is voltunk ekkora mar. Nagyon rossz kedvu voltam, Brugge-t idillinek kepzeltem, es az is, de a bolyongas vizes cipoben nem illik hozza. Aztan jobb lett a helyzet, ahogy beultunk egy etterembe egy menure: sajtos krokett salataval, flamand marha porkolt sult krumplival es salataval, vegul vanilia fagylalt tejszinhabbal; hozza finom belga sor, amiknek a nevere nem emlekszem. Es ahogy ez lenni szokott, az etterembol kierve ismet leszakadt az eg, igy teljesen borig azva ertunk vissza a kempinge. Itt jobbnak lattuk, ha inkabb a kocsoban alszunk, nem az eso, inkabb az atazas es a hideg miatt. Meglepoen jo volt. Rosszabbra szamitottam. :) Masnap, mert semikepp nem akartunk rossz emlekekkel tavozni Brugges-bol, ujra bementunk a belvarosba. Ez a varos gyonyoru! Egeszen mas itt az elet, mint nalunk, sokkal lassabb, nyugodtabb. Elveztuk. Kaveztunk a Markt teren, belga csokit ettunk, setagattunk, fotoztunk, bepotoltuk, ami elozo nap elmaradt. Imadtuk.
Brugge-bol Dunkerque fele vettuk az iranyt, hogy vegcelunkat Londont elerjuk. Mikor megjelentek a siralyok, es feltunt a tenger kekje, az fantasztikus erzes volt. Hatalmas hajoval utaztunk, 3 emelet csak a jarmuveknek, es 2 szint az utasok szamara. Mindenhol etterem, kavezo es hatalmas ablakok a vizre. Nagyon izgalmas, szep ut volt, ami ket oraig tartott.
A doveri sziklakrol mar sokat hallottam, de nem gondoltam, hogy ennyire fantasztikus latvany, lenyugozo. Eztan korulbelul 2 orat utaztunk Londonig es Londonban. A forditott kozlekedes nem tunt tul bonyolultnak, Bogar remekul vette ezt az akadaly. Leo, az autonk is az egesz utat remekul vegig csinalta.
Udvozlettel Londonbol: Dia

2 megjegyzés:

  1. Szia Dia! Most kezdtem el olvasni a blogod (eddig nem tudtam, hogy van). Még az első bejegyzésnél tartok, de nagyon örülök a szép élményeiteknek. Kedvcsinálónak is jó ez az írás:) Puszillak (olvaslak tovább)

    VálaszTörlés
  2. :) Koszi!
    Igen, fantasztikus volt az ut, szoval csak hajra, ha belevagsz.
    Puszi

    VálaszTörlés